You are currently viewing Παρουσίαση Υβριδικού Χλοοτάπητα Power Grass

Παρουσίαση Υβριδικού Χλοοτάπητα Power Grass

Η Εταιρεία μας είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της Ιταλικής Εταιρείας Power Grass για το νέο μοντέρνο υβριδικό σύστημα γρασιδιού (συνθετικός χλοοτάπητας και φυσικό χορτάρι).

Η POWERgrass θέτει μια νέα έννοια των «υβριδικών συστημάτων γρασιδιού» που αποκλίνουν από τα «ενισχυμένα φυσικά συστήματα» που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. 

Διατομή υβριδικού γρασιδιού

Αναφορικά με τον υβριδικό χλοοτάπητα:

Το υβριδικό γρασίδι POWERgrass προσφέρει τα οφέλη του φυσικού γρασιδιού με χαμηλό κόστος συντήρησης, επειδή το υβριδικό χαλί του συστήματος προστατεύει τα φυτά από έντονη κυκλοφορία. 

Η μέθοδος συντήρησης της αναγεννητικής γεωργίας δημιουργεί ένα συμβιωτικό οικοσύστημα μεταξύ βλάστησης και μικροοργανισμών. 

Το φυσικό γρασίδι μεγαλώνει έντονα και συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας, αποκολλά τον άνθρακα και παράγει οξυγόνο, προσφέροντας θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Το υβριδικό γήπεδο προσφέρει πολύ περισσότερες ώρες παιχνιδιού από οποιοδήποτε άλλο σύστημα και περιορίζει τους κινδύνους εξαιρετικής συντήρησης.

Ο Υβριδικός χλοοτάπητας ενσωματώνει έως και 3% συνθετικού χλοοτάπητα για την εξουδετέρωση της φθοράς του φυσικού χόρτου. Το υπόλοιπο 97% του χλοοτάπητα καλύπτεται από φυσικό γρασίδι.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια επιφάνεια που να είναι πάντα δυνατή η αναπαραγωγή και πάνω απ ‘όλα χωρίς διαχωριστικά.

Το POWERgrass έχει 100% φυσική εμφάνιση

Το POWERgrass έχει 100% φυσική εμφάνιση

Το υβριδικό σύστημα POWERgrass προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

1. Προβλεψιμότητα της αναπήδησης της μπάλας, όπως και ένα παραδοσιακό γήπεδο με φυσικό γρασίδι.

2. Έως 1.200 ώρες παιχνιδιού ετησίως για το βόρειο κλίμα και 1.400 ώρες ετησίως για το νότιο κλίμα, αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων συλλόγων.

3. Αντίσταση ολίσθησης κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του παίκτη. Η αγκύρωση των φυσικών ριζών στο χαλί παρέχει καλύτερη πρόσφυση κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης και μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων.

4. Απαλότητα σε περίπτωση πτώσης: ο παίκτης θα έχει την αίσθηση ότι πέφτει σε φυσικό πεδίο.

5. Χαμηλό κόστος συντήρησης. Το γρασίδι ανακάμπτει γρήγορα μετά τη χρήση, ενώ οι ρίζες διεισδύουν στο χαλί Powergrass, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αύξησης των χλοοτάπητων και σχηματισμού διαχωριστικών.

6. Ανθεκτικότητα άνω των 20 ετών με προσεκτική και ειδική φροντίδα γρασιδιού.

7. Εύκολη αφαίρεση και επαναχρησιμοποίηση. Η αφαίρεση των υβριδικών γρασιδιών είναι εύκολη: η θεριστική μηχανή συλλέγει το χαλί με το φυσικό γρασίδι αγκυροβολημένο. Στη συνέχεια, η χλόη μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για δημόσιους χώρους πρασίνου, πάρκα ή κήπους.

Τα χαρακτηριστικά των αγώνων

Σήμερα, τα πιο διάσημα γήπεδα είναι κατασκευασμένα από φυσικό ή ενισχυμένο φυσικό γρασίδι, ενώ τα γήπεδα εντατικής χρήσης είναι κατασκευασμένα από συνθετικό γρασίδι.
Οι εθνικές ομοσπονδίες και η FIFA έχουν καθορίσει τα κριτήρια ποιότητας FIFA QUALITY ή FIFA QUALITY PRO για την κατασκευή συνθετικών γηπέδων.

Η επιφάνεια υποστηρίζει τη συσκευή αναπαραγωγής

Σύμφωνα με τα πρότυπα της FIFA, όλα τα γήπεδα πρέπει να εγγυηθούν:

  • αποστράγγιση του βρόχινου νερού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός λακκούβας και να γίνει δύσκολο το παιχνίδι
  • η επιπεδότητα της επιφάνειας επειδή τυχόν κοίλες και ανωμαλίες μπορούν να αποκλίνουν και να επιβραδύνουν την τροχιά και την αναπήδηση της μπάλας ·
  • την αποκατάσταση ζημιών και ρωγμών στο συνθετικό χαλί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμών των αθλητών.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν προστεθεί νέες παράμετροι για την αξιολόγηση της ποιότητας της επιφάνειας παιχνιδιού:

  • η απαλότητα του γηπέδου για τη βελτίωση της άνεσης και της απορρόφησης σε περίπτωση πτώσης ·
  • τη σταθερότητα της επιφάνειας παιχνιδιού για υποστήριξη του παίκτη σε κάθε δράση σε ξηρές και υγρές επιφάνειες ·
  • την πρόσφυση  της επιφάνειας για τη βελτίωση της πρόσφυσης των παπουτσιών, και τη μείωση του κινδύνου πτώσεων.

Παρόλο που οι συνθετικοί χλοοτάπητες υποβάλλονται σε λίγες αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε γήπεδα με φυσικό γρασίδι αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν γρήγορα και απαιτούν συνεχή συντήρηση.

Η λύση του POWERgrass

Ο υβριδικός χλοοτάπητας POWERgrass είναι ο τέλειος συνδυασμός συνθετικών και φυσικών χλοοτάπητων.

Το υβριδικό σύστημα POWERgrass έχει αναπτυχθεί ειδικά για να ξεπεράσει τα προβλήματα του συμβατικού συνθετικού χλοοτάπητα, προσφέροντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή βάση για την καλλιέργεια φυσικού γρασιδιού. 

Εγκαθιστώντας το επί τόπου, σχηματίζεται μια ομοιόμορφη επιφάνεια όπου μπορείτε να παίξετε είτε αμέσως είτε 4 εβδομάδες μετά τη σπορά σε ενισχυμένο φυσικό γρασίδι. 

Μόλις ο χλοοτάπητας φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, ο κίνδυνος διαστρέμματος μειώνεται επειδή το φυσικό γρασίδι καλύπτει το 97% της επιφάνειας και επιτρέπει στο παπούτσι να περιστρέφεται με τη συσκευή αναπαραγωγής. 

Ο κίνδυνος ολίσθησης και πτώσης μειώνεται επειδή οι ρίζες διεισδύουν και αγκυρώνονται στην υβριδική υποστήριξη, προσφέροντας μεγαλύτερη αντίσταση στην πρόσφυση. 

Η αίσθηση είναι αυτή του παιχνιδιού σε ένα φυσικό γήπεδο που είναι εύκολο να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ταυτόχρονα, το σύστημα έχει πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης από τον καθαρά φυσικό χλοοτάπητα. 

Οι ίνες προστατεύουν το στέμμα του φυτού από φθορά και αναγεννιούνται γρήγορα, ενώ οι ρίζες διεισδύουν στο υβριδικό χαλί καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για τον παίκτη να “σκίσει” τη φυσική χλόη. 

Η παρουσία του υβριδικού χαλιού ενισχύει το φυσικό βήμα σε όλες τις πτυχές του. 

Ο κίνδυνος δημιουργίας ζημιών στον τάπητα από τον παίκτη είναι μηδενικός. 

Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, το φυσικό γρασίδι δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί ή έχει υποστεί ζημιά, οι παίκτες μπορούν ακόμα να παίξουν στο συνθετικό χλοοτάπητα μέχρι το επόμενο διάστημα σποράς 3-4 εβδομάδων.

Η απαλότητα και η δύναμη πρόσφυσης της επιφάνειας παιχνιδιού μπορούν να μετρηθούν και να διατηρηθούν ομοιόμορφα για μεγάλο χρονικό διάστημα με ευκολία. 

Χάρη σε πολλές μελέτες που διεξήγαγε η βιομηχανία, ήταν δυνατό να αναπτυχθούν εργαλεία, πρώτα απ ‘όλα το σφυρί Clegg, το οποίο σας επιτρέπει να μετρήσετε τη σκληρότητα της αθλητικής επιφάνειας από τον γηπέδου σας σε λιγότερο από μία ώρα. 

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, όλοι οι τεχνικοί συμφωνούν ότι οι ιδανικές τιμές για μέτρηση σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κυμαίνονται μεταξύ 65 και 85 Gm. τιμές άνω των 85 Gm είναι αποδεκτές, αλλά ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνουν τα 100 Gm. 

Για να διατηρήσετε το πεδίο απαλό, αρκεί να το βρέξετε πριν από το παιχνίδι και, εάν αυτό δεν είναι αρκετό, να αερίσετε το υπόστρωμα με μια μηχανή διάτρησης οπών εξοπλισμένη με λεπτές λεπίδες.